top of page
G2architecten_ART_photo_(02).jpg

DE WEG NAAR EEN DUURZAAMHEID

Bij TRIPPP staan we garant voor het creëren van een duurzame leefomgeving die niet alleen goed is voor onze planeet, maar ook voor jou en je dierbaren. Wij geloven dat een duurzaam huis niet alleen energie-efficiënt en milieuvriendelijk moet zijn, maar ook comfortabel, stijlvol en inspirerend.

_MG_8816.jpeg

CLT verovert de wereld van bouw en architectuur

Als innovatief en milieuvriendelijk bouwmateriaal biedt CLT talloze voordelen die de manier waarop we bouwen transformeren.

CLT wordt geproduceerd door meerdere lagen houten planken haaks op elkaar te leggen en ze met niet-giftige lijm aan elkaar te verbinden. Deze kruislings gelamineerde techniek resulteert in een opmerkelijk sterk en duurzaam paneel dat gebruikt kan worden voor wanden, vloeren en daken in zowel residentiële als commerciële bouw.

Een van de belangrijkste voordelen van CLT is de duurzaamheid. Hout is een hernieuwbare grondstof en CLT maakt gebruik van hout uit duurzaam beheerde bossen. Het productieproces vereist minder energie in vergelijking met traditionele bouwmaterialen zoals beton en staal, wat resulteert in lagere CO2-uitstoot. Door te kiezen voor CLT draag je bij aan het verminderen van je ecologische voetafdruk en bevorder je een groenere toekomst.

Niet alleen is CLT milieuvriendelijk, het biedt ook uitstekende structurele prestaties. De kruislings gelamineerde lagen zorgen voor uitstekende stabiliteit, sterkte en weerstand tegen brand. Gebouwen met CLT kunnen ontworpen worden om extreme weersomstandigheden te weerstaan, terwijl ze een veilige en comfortabele leef- of werkomgeving bieden.

Door de unieke celstructuur heeft hout zeer goede isolerende eigenschappen, wat een onmiskenbare troef is, zowel in de zomer als de winter. Deze isolerende eigenschappen zijn bijvoorbeeld 15 keer hoger dan die van beton, 400 keer hoger dan van staal en aluminium. Hout is dan ook een natuurproduct dat veel warmte uitstraalt.

Hout is recycleerbaar en is ideaal voor het produceren van groene energie. De hoeveelheid CO2 van hout dat vrijkomt, is niet meer dan de hoeveelheid opgeslagen CO2 in hout tijdens het groeiproces. Hierdoor is het gebruik van hout voor energie volledig CO2-neutraal. 

Naast de structurele voordelen biedt CLT  veelzijdigheid. De grote formaat panelen maken flexibele en efficiënte constructies mogelijk, waardoor snellere montage mogelijk zijn. 

dsc00828.webp

Bij TRIPPP geloven we dat duurzaam wonen niet alleen een verantwoordelijkheid is, maar ook een plezier.

Het biedt de mogelijkheid om te genieten van een gezondere en meer verbonden levensstijl, waarbij je bijdraagt aan een betere wereld voor de toekomstige generaties.

Dus, sluit je aan bij ons in de reis naar duurzaam wonen. Samen kunnen we een positieve impact maken en een inspirerend thuis creëren dat in harmonie is met de natuur.

Wat betekent duurzaam wonen voor ons?

Het gaat verder dan alleen het installeren van zonnepanelen en het verminderen van je ecologische voetafdruk. Het draait om het maken van slimme keuzes op alle aspecten van het wonen, van de materialen die we gebruiken tot de manier waarop we onze huizen ontwerpen en inrichten.

Onze duurzame woonoplossingen omvatten:

1. Energie-efficiëntie: 
Wij streven naar het verminderen van het energieverbruik door middel van geavanceerde isolatie, efficiënte verwarmings- en koelsystemen en slimme energiemonitoring.

2. Duurzame materialen: 
Wij kiezen zorgvuldig voor materialen die hernieuwbaar, recyclebaar en vrij van schadelijke stoffen zijn. Zo creëren we een gezond binnenklimaat en verminderen we de impact op het milieu.

Project-DeWaterlaet.JPG
Interieur-Molenhuys.webp

3. Waterbesparing: 
Onze woningen zijn uitgerust met waterbesparende systemen, zoals regenwateropvang en waterzuiveringssystemen, om het waterverbruik te minimaliseren.

4. Slimme technologie: 
We integreren slimme technologieën die het energieverbruik optimaliseren, de veiligheid verhogen en het comfort van het wonen verbeteren.

5. Natuurlijke verlichting en ventilatie: 
We ontwerpen onze huizen met grote ramen, lichttunnels en slimme ventilatiesystemen om natuurlijk licht en frisse lucht binnen te laten, waardoor het welzijn wordt bevorderd.

6. Demonteerbaar

7. Future proof

8. EPB = 0 of lager

bottom of page