top of page
What a tree can do
Stora Enso

What a tree can do

Bij TRIPPP proberen we onze visie te onderbouwen met wetenschappelijke info. Waar we deze inspiratie halen delen we uiteraard graag met jpuw.

Heb je ooit al nagedacht wat een boom allemaal kan doen? 
Met dit fragment van Stora Enso geloven we dat "alles wat vandaag de dag gemaakt is van fosiele brandstoffen, morgen gemaakt kan worden van bomen."

Content dat je doet inspireren

Michael Green geeft in deze TED talk een pleidooi voor het gebruik van hout als een antwoord op de klimaatuitdagingen in de bouwindustrie. "Our two solutions to climate change are obviously to reduce our emissions and to find storage. Wood is the only major building material that does both."  Vooral 3:01 - 5:33 min. is interessant!

De Spaanse architect Vincente Guallart conceptualiseert een buurt die is aangepast aan het post-coronavirusleven, waarbij telewerk, het gemeenschapsleven, voedsel- en energieautonomie zijn geïntegreerd. Een project dat ook gericht is op de herindustrialisatie van steden.  

Ben Kaiser praat hier over de voordelen van CLT als bouwmateriaal. "De hele structurele frame van een CLT gebouw is een hernieuwbare resource [vertaald]". Vooral 4:37-15:06 min is interessant!

Content dat je doet inspireren

Empirisch onderzoek toont aan dat hout in interieurs een positieve impact heeft op de gezondheid van de bewoner. Het vermindert stress, verbetert de concentratie, stimuleert creativiteit, reduceert agressie enz..

Schermafbeelding 2020-08-28 om 1.38.38 P

Dit rapport bevestigt de vele fysiologische, psychologische en ecologische voordelen van houten interieurs. Hout roept gevoelens op van warmte, comfort en relaxatie en creëert een link met de natuur. 

Het onderzoek voorgesteld in dit rapport toont aan dat (hydroscopische,
doorlaatbare) houten bouwmaterialen het potentieel hebben de indoor luchtkwaliteit te modereren, wat bijdraagt tot een significante verbetering van de duurzaamheid van het gebouw en het comfort en de gezondheid van de bewoner. (Voor een korte samenvatting van het onderzoek, klik hier)

Schermafbeelding 2020-09-29 om 8.56.11 A

Deze paper toont aan dat naast de vele gezondheidsvoordelen verbonden met biofilisch design, het incorporeren van natuur in interieurs ook financieel steek houdt: het verhoogt de productiviteit en leidt tot significante besparingen op vlak van kantoor- en gezondheidskosten.

bottom of page