top of page
Wat is Trippp?
_MG_8816.jpeg

 Missie & Visie 

Trippp staat voor "Trees Improve People Planet Profit". Voor de initiatiefnemers van Trippp zijn dit geen holle woorden, maar is dit een manier van leven en van werken. Wij geloven dat het onze plicht is om in het belang van de planeet, onze medemens en de nalatenschap vele generaties vooruit te kijken. 

 

Trippp legt de focus op hernieuwbaarheid, duurzaamheid en circulariteit en biedt totaaloplossingen aan die niet alleen economisch aantrekkelijk zijn, maar ook maatschappelijk verantwoord. Meer bepaald focust Trippp zich op het op het ontwerpen, bouwen, financieren en onderhouden van duurzame vastgoedprojecten binnen 4 domeinen:

 

- wonen (woningen, appartementen)

- werken (kantoren, kmo en industrie)

- sport/recreatie

- zorg (ziekenhuizen, scholen).

 

Aan de basis van de oplossingen die door Trippp naar voor worden geschoven ligt één materiaal dat duurzaam is en onze aarde kan blijven creëren: hout.  En dit hout willen we liefst zo puur mogelijk gebruiken. Trippp wil vernieuwen, verbeteren en inspireren, niet alleen door er over te praten, maar vooral door het te doen!  

waarom hout?

 Waarom hout? 

Hout is hernieuwbaar: bomen kunnen na 20 tot 120 jaar geoogst worden, terwijl grondstoffen als aardolie en erts eeuwen nodig hebben om tot ontwikkeling te komen. 

 

Als de bossen waaruit het hout wordt geoogst op duurzame wijze worden beheerd, wat voor Trippp een must is en waarop we zeer streng toezien, kunnen deze bossen voorzien in een onuitputtelijke grondstofbron


Door fotosynthese zijn bomen in staat om CO2 uit de lucht te halen. Hout heeft daarnaast, in vergelijking met andere fossiele materialen, zoals beton, aluminium, staal en kunststof, voor de winning en productie zeer weinig energie nodig.

Met massieve houtbouw worden gezonde, comfortabele gebouwen gerealiseerd die ook nog eens bijdragen aan een beter milieu. Gebouwen uit massief hout zijn immers van nature energiezuinig en de luchtkwaliteit  binnen is merkbaar beter dan in klassieke gebouwen.


Door de unieke celstructuur heeft hout zeer goede isolerende eigenschappen, wat een onmiskenbare troef is, zowel in de zomer als de winter. Deze isolerende eigenschappen zijn bijvoorbeeld 15 keer hoger dan die van beton, 400 keer hoger dan van staal en 1770 hoger dan die van aluminium. Hout is een natuurproduct en een gebouw in hout geeft een warme uitstraling.

Geen enkel ander materiaal is zo recycleerbaar als hout. Voor het recyclageproces hoeft geen beroep te worden gedaan op grote hoeveelheden energie.

 

Als hout niet wordt gerecycleerd, kan het goed worden ingezet om groene energie te produceren. De hoeveelheid CO2 die daarbij vrijkomt, is niet meer dan de bij de groei opgeslagen hoeveelheid CO2 in het hout. Hierdoor is het gebruik van hout voor energie volledig CO2-neutraal. 

 

Hout is bovendien volledig biologisch afbreekbaar, zodat toekomstige generaties niet met afval uit ‘onze’ tijd worden opgescheept.

Bos

 Hernieuwbaarheid en circulariteit 

circulaire economie

Hernieuwbaarheid en circulariteit zitten in ons DNA. Hout is tot op de dag van vandaag één van de weinige hernieuwbare materialen waarmee we constructies kunnen berekenen. Desondanks zijn, voor de realisatie van volledige gebouwen ook materialen nodig die mogelijks geen hernieuwbare oorsprong hebben. Niettemin worden voor deze materialen de circulariteit steeds geëvalueerd. Bovendien hanteren wij tijdens de designfase van onze projecten steeds het "design for disassembly" principe. Op die manier dragen we bij dat de verschillende materialen gemakkelijk gescheiden kunnen worden bij een toekomstige afbraak. Dit drukt de kosten en maakt recycling of up-cycling technisch en economisch meer haalbaar. 

De "Global Goals" van de verenigde naties maken duidelijk dat we in ons economisch denken duidelijk vanuit een betere ethiek moeten starten. Zonder een goed economisch model zal het moeilijk zijn om als ondernemer echt impact te hebben op een betere wereld.  Bij Trippp geloven we echt dat alles vertrekt vanuit innovatie en een goede opleiding. Bij opleiding denken we zeker aan scholen en universiteiten. Maar opleiding en blijven verder denken is "a never ending story". Daarom geloven wij dat dit generatie overschrijdend werkt.  De meer ervaren mensen met een innoverende geest kunnen op een enorm efficiënte manier samen werken met de nieuwe geschoolde generatie. We hebben in de onderstaande afbeelding de global goals volgens onze eigen visie neergezet. Op die manier denken we met Trippp onze bijdrage te leveren aan deze manier van denken. 

Duurzame ontwikkeling -2.png
bottom of page